قوه قضاییه: هیچ اتفاق جدیدی در پرونده تتلو رخ نداده است تولید داروی خوراکی ضدسرطان از مهرماه استرداد جاعل و کلاهبردار ۱۱ هزار میلیاردی به کشور هواشناسی ایران ۱۴۰۴/۴/۲۸؛ موج گرما در راه ایران حکم اعدام سه متجاوز به عنف در گرگان اجرا شد اطلاعیه آموزش و پرورش درباره ادعای تقلب در آزمون مدارس سمپاد آخرین وضعیت اختلالات GPS در تهران و دیگر نقاط کشور اتهام تجاوز به ۸ زن در پرونده «کیوان» / شیما قوشه، وکیل: متهم با قرار وثیقه ۲۰ میلیارد تومانی آزاد است دریافت یارانه برای مرد تاجر ۲ میلیارد تومان تمام شد! وزیر علوم: ۸۵ درصد داوطلبان بدون کنکور وارد دانشگاه‌ها می‌شوند/ به سمت حذف کنکور می‌رویم ویروس گوارشی جدید در راه است؟ وزیر آموزش و پرورش: از میان ۹۰۰ هزار شرکت کننده مرحله اول کنکور، ۵۰۰ هزار نفر داوطلب دانشگاه فرهنگیان بودند/ ۷۲ هزار نفر وارد مرحله ارزیابی تکمیلی شدند آلمان موفق به ساخت ماده‌ای شد که تا به امروز وجود نداشت آغاز به کار رسمی تاکسی اینترنتی تهران؛ به زودی ممنوعیت عمل جراحی زیبایی توسط پزشکان عمومی برداشته شد

سخت شدن شریان‌ها در افراد شب‌بیدار

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که وجود سرخرگ‌های سفت شده در افراد شب زنده دار تقریباً دو برابر بیشتر از افراد سحرخیز، رایج است.
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۸ - ۰۹ دی ۱۴۰۲ - 2023 December 30
کد خبر: ۲۲۰۹۴۳

به گزارش راهبرد معاصر، طبق گزارش اخیر محققان، از هر پنج نفر (۴۰٪) دو نفر که تا دیروقت بیدار می‌مانند، سرخرگ هایشان به شدت سفت شده است، در مقایسه با ۲۲٪ افرادی که زود از خواب بیدار می‌شوند.

 

«دینگ زو»، نویسنده ارشد این مطالعه از دانشگاه گوتنبرگ در سوئد، گفت: «ریتم شبانه روزی فردی به نظر می‌رسد یک عامل خطر مهم برای تصلب شرایین باشد.»

 

زو در ادامه افزود: «علاوه بر این، یافته‌ها نشان می‌دهد که «ریتم‌های شبانه‌روزی در مراحل اولیه بیماری مهم‌تر هستند، بنابراین باید به ویژه در درمان پیشگیرانه بیماری قلبی عروقی مورد توجه قرار گیرد.»

 

تحقیقات قبلی نشان داده است افرادی که عادت‌های شبانه دارند، با افزایش خطر ابتلاء به بیماری‌های قلبی روبرو هستند، اما به گفته محققان، این اولین مطالعه‌ای است که نشان می‌دهد ریتم خواب با یک عامل خطر خاص سلامت قلب مرتبط است.

 

برای این مطالعه، محققان داده‌های نزدیک به ۸۰۰ مرد و زن بین ۵۰ تا ۶۴ سال را که در یک مطالعه تصویربرداری در مقیاس بزرگ از بیماری‌های قلب، ریه و رگ‌های خونی شرکت داشتند، تجزیه و تحلیل کردند.

 

شرکت‌کنندگان بر اساس «کرونوتیپ» - تمایل طبیعی به خوابیدن در یک زمان خاص- به پنج گروه تقسیم شدند.

 

این ۵ گروه به‌عنوان سحرخیز افراطی، سحرخیز متوسط، متعادل، شب بیدار متوسط یا شب بیدار شدید مشخص شدند.

 

سی تی اسکن نشان داد که افراد شب زنده دار تقریباً دو برابر افراد سحرخیز آترواسکلروز (تصلب شرایین) داشتند، حتی پس از در نظر گرفتن سایر عوامل سلامت قلب مانند فشار خون، کلسترول، وزن، ورزش، استرس و سیگار.

 

آترواسکلروز شامل رسوبات چربی است که در داخل رگ‌ها جمع می‌شوند و جریان خون را مسدود می‌کنند.

 

زو گفت: «نتایج ما نشان می‌دهد که کرونوتیپ افراطی شب ممکن است نه تنها با سلامت قلبی عروقی ضعیف‌تر، بلکه به طور خاص با کلسیفیکاسیون در شریان‌های کرونر و آترواسکلروز مرتبط باشد.»/ مهر

ارسال نظر